Leudal Leeft gaat on tour voor een sportieve en actieve gemeente

Foto: Pixabay - pasja1000 (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Leudal Leeft zorgt voor een sportieve, culturele en actieve gemeente. Om heel Leudal in beweging te brengen gaat Leudal Leeft on tour. De aftrap wordt gedaan tijdens de Nationale Sportweek, die loopt van 18 tot en met 27 september.

Tot aan het einde van dit jaar organiseert Leudal Leeft, samen met veel lokale partners, diverse sportieve en culturele activiteiten. Leudal Leeft zorgt ervoor dat iedereen in Leudal, van jong tot oud, met of zonder beperking kan meedoen met sport, cultuur en muziek.

Virtuele vierdaagse
Tijdens de Nationale Sportweek kun je meedoen aan een alternatieve, virtuele vierdaagse. Samen komen we lekker in beweging, om te genieten van de prachtige omgeving van Leudal en iets terug te geven aan een lokaal goed doel. Met behulp van een app gaan mensen de uitdaging aan om binnen vier dagen een zelfgekozen afstand lopend, hardlopend, skatend of fietsend af te leggen.

Supporterscafé
Op woensdag 23 september vindt de eerste editie van het supporterscafé in Leudal plaats, bij de Latasteschool in Horn. Het supporterscafé is een bijeenkomst voor alle supporters van sport en bewegen in Leudal en staat volledig in het teken van het sport- en beweegakkoord Leudal, dat voor de zomer is ondertekend. Tijdens de bijeenkomst wordt de aanpak bepaald om een vervolg te geven aan dat akkoord. De supporters ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Leudal Leeft Trapt Af
Op zondag 27 september is de officiële aftrap van Leudal Leeft met een speciale wandeltocht door Heythuysen. Samen met partners, zoals het AZC en Beek en Bos, is een een interactieve wandeling opgezet – geheel volgens de coronarichtlijnen natuurlijk – met silent disco en smoothiefiets. Een route van ongeveer 4 kilometer kan afgelegd worden en is ook geschikt voor rolstoel en scootmobiel. Een gezellig dag dus voor jong en oud. Ook Ben Bizzie is er bij!

Vervolg
Het team van Leudal Leeft staat elke dag klaar om ervoor te zorgen dat de inwoners van Leudal kunnen meedoen met sport, cultuur en muziek. Er staat nog meer op de planning: op 7 oktober wordt een speciale belevenistour voor ouderen georganiseerd. In het bos bij Haelen gaan zij even terug naar toen. En na de herfstvakantie start een speciale Sport Talenten Tour voor kinderen. Benieuwd naar wat er nog meer gebeurt of wil je je alvast inschrijven? Kijk dan op www.leudalleeft.nl.

Reacties