Opgaande lijn besmettingen na virusluwe zomer

Foto: Pixabay - Matryx (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Binnen de gemeente Maasgouw is zaterdag iemand aan het coronavirus overleden. Het is voor het eerst in langere tijd dat iemand binnen de provinciegrenzen aan de ziekte kwam te overlijden.

Het aantal Limburgers dat positief is getest op corona is afgelopen week sowieso opnieuw gestegen. In totaal kwamen 5475 mensen met koorts- of andere griepachtige klachten tussen maandag 17 en zondag 23 augustus naar de teststraten van de beide Limburgse GGD’en, 865 meer dan een week eerder. Er bleken 143 mensen besmet met het virus.

Tweede coronastraat
De 143 besmettingen zijn een stijging van bijna 30 procent ten opzichte van de week ervoor; toen werden er nog 111 besmettingen geteld. Na een virusluwe zomer is inmiddels ook in Limburg sprake van een voorzichtig opgaande lijn. Het is de derde week op rij dat het aantal nieuwe besmettingen stijgt. Hoewel de cijfers nog steeds een stuk kleiner zijn dan in de Randstad, is er bezorgdheid. Vooral omdat binnen de groep mensen die zich meldt voor een test het percentage besmettingen stijgt. De GGD Limburg-Noord kijkt naar locaties om mogelijk naast Venlo een tweede coronastraat te openen, maar voorlopig heeft men voldoende capaciteit zo werd gemeld.

Reacties