Vierentwintig uur het dak op voor stichting ALS

Foto: www.haor.nl

HAELEN/HORN – Ton Smeets – lokaal ook bekend als  ‘de börgemeister van ut Haeles Brook’-  en Daan Frost, beheerder van de website haor.nl, gaan op zaterdag 5 september vierentwintig uur op het dak van Tons woning zitten om geld in te zamelen de stichting ALS.

Het duo wil de klok rond, van 16.00 uur tot 16.00 uur, op het platte dak blijven zitten om aandacht te vragen voor dit goede doel.

Gift
Het is de bedoeling dat Ton en Daan in deze vierentwintig uur zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting. Donateurs zijn van harte welkom om ter plekke een gift te doen. Bovendien draaien Ton en Daan verzoeknummers tegen betaling. En wie 5 euro stort, mag zelf een kwartier op het dak komen zitten. Zondagmorgen 6 september is er vanaf 11.00 uur frühschoppen met accordeonmuziek van Gino Lombardi. Er staan nog meer acties op de planning en ook voor drankjes wordt uiteraard gezorgd. De opbrengst gaat volledig naar stichting ALS.

Spieraandoening
ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. ALS is progressief van aard, dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat. In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm van ALS. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) meestal intact, de werking van darmen en blaas ook. De seksuele functies blijven lang behouden. Wel worden uiteindelijk alle spieren, behalve de hartspier, aangedaan.

Coronaregels
De happening van Ton en Daan voor stichting ALS vindt plaats aan de Peter Schreursweg 25, Haelen. Parkeren kan bij de algemene begraafplaats aan de Haelerweg in Horn, vanaf daar is het 150 meter lopen. Gelieve niet met de auto naar de locatie zelf komen. En let op: de organisatoren houden zich strikt aan de huidige coronaregels. Van de bezoekers wordt verwacht dat zij dit ook doen. Op naleving van die regels wordt toegezien.

 

Reacties