Hennepkwekerijen in Haelen, Baexem en Heythuysen binnen één week opgerold

Foto: Facebook politie Leudal

LEUDAL – Drie hennepkwekerijen zijn deze week door de politie in Leudal opgerold: in Haelen, Baexem en Heythuysen was het raak.

Op woensdagochtend trof de politie na een anonieme tip een kwekerij met vijfhonderd hennepplanten aan in een gebouw aan Roorveld in Heythuysen.

Auto’s
Maandag al werd in een pand aan de Napoleonsweg in Haelen een vermoedelijk kortgeleden geoogste plantage aangetroffen. Bij de inval vonden agenten alleen nog de henneptoppen en 130 potten waarin de planten vermoedelijk hebben gestaan. Hier werd één persoon aangehouden. Bovendien werden twee auto’s in beslag genomen in verband met de mogelijke winst die verkregen is door de kwekerij.

Melden
Ook al op maandag werden in een woning op de Molenveldstraat in Baexem in twee ruimtes in totaal circa 400 planten geruimd. Daarbij werd niemand aangehouden. Burgemeester Schmalschläger kan besluiten om de panden te laten sluiten op basis van het Damoclesbeleid. De politie roept mensen die het vermoeden hebben dat er in de buurt een hennepkwekerij is op, om contact op te nemen via 0900-8844. Wil je dit liever anoniem melden? Dan kan dat via 0800-7000.

Reacties