Noodweer boven Leudal, water dringt opnieuw woningen binnen

Foto: Frank Hölsgens

LEUDAL – Noodweer zorgde dinsdag in delen van Limburg voor fikse schade. Ook Leudal was de klos.

Een tropische onweersbui veroorzaakte veel stormschade. Meldingen kwamen van overal uit de gemeente.

Chaos
Omgewaaide bomen versperden de weg, straten en ook woningen liepen onder. De brandweer wist nauwelijks waar te beginnen zei een inwoner van Heythuysen, die vanuit Haelen amper zijn woonplaats had kunnen bereiken.

Foto: Ruud Beckers

Onweersbuien, regen, hagel en windstoten veroorzaakten chaos. Volgens Meteo Limburg gaat het om lokale buien en blijft het op veel plekken ook gewoon droog. Onvoorstelbaar voor de mensen op bovenstaande foto, die hun zwempartijtje op straat zouden kunnen voortzetten.
Maar daar had dinsdagavond niemand veel zin meer in…

 

Reacties