Beachvolleybalinternationals geven clinic bij volleybalvereniging Beach Sports Leudal

Madeleine Meppelink
Foto: Wikipedia - Brian Minkoff-London Pixels (CC BY-SA 3.0)

HORN – Vrijdag 14 augustus geven Madeleine Meppeling en Ruben Penninga vanaf 19.00 uur een clinic bij volleybalvereniging Beach Sports Leudal in Horn.

Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door, om bij volleybalverenigingen clinics te geven en te trainen.

Idee
Wat is de TeamNL Beach Tour? ‘Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff’, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst uit. ‘We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.’

Inkijkje
Onlangs startte de volleybond, Nevobo, al het project SchoolVolley+ waarin volleybal- en beachvolleybalinternationals basisscholen bezoeken, om clinics te geven en zo jeugd te stimuleren vitaal bezig te blijven. Alleen al in juni werden op tientallen basisscholen in heel Nederland clinics georganiseerd in het kader van SchoolVolley+. TeamNL Beach Tour richt zich volledig op de volleybalverenigingen van Nederland. Een vereniging kan een clinic aanvragen. Dit kan zelfs gecombineerd worden met een echte training van Beachvolleybal Team Nederland, op locatie bij de club. Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips en tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining.

Oproep
Met SchoolVolley+ en de TeamNL Beach Tour geeft de Nevobo gehoor aan de recente oproep van Joop Alberda, Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Erik Scherder, om Nederlanders te inspireren meer te bewegen en sporten.

Reacties