Advocaat Heykeshoeve vraagt om spoedzitting over ‘verdwenen’ meisje

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – De advocaat van Heykeshoeve in Ell, Suze Oudenhoven, heeft bij de rechtbank in Roermond een spoedzitting aangevraagd over het 11-jarige meisje waarvoor de politie en Bureau Jeugdzorg Limburg zich vorige week tevergeefs meldden in Ell.

De advocaat vraagt de rechtbank te bepalen dat het meisje in Ell mag blijven.

School
Oudenhoven gaf aan dat zowel de biologische moeder als ook het meisje zelf een brief hebben geschreven aan de rechter, met de vraag of ze mag blijven. De rechtbank heeft nog geen zittingsdatum vastgesteld. Waar het meisje nu verblijft is nog steeds niet duidelijk. Volgens pleegmoeder Veronika Jong is ze op een veilige plek. Tegenover Dagblad de Limburger verklaarde Jong: ‘Het meisje zou volgens BJZ Limburg behandeld moeten worden bij de Mutsaersstichting, maar sinds ze hier woont gaat het zo goed op school dat ze zelfs lessen bij de Vrije School in Roermond met succes kan volgen.’

‘Niet adequaat’
Woordvoerder Gerard van Straten van Jeugdzorg Limburg wilde tegenover de krant niet zeggen of zijn organisatie een nieuwe poging gaat doen het meisje weg te halen. Hij zei wel dat als er direct gevaar zou zijn, Jeugdzorg Limburg de onderste steen boven zou halen. ‘Maar in dit geval gaan we niet over één nacht ijs. We blijven van mening dat de Heykeshoeve geen adequate plek is voor kinderen, maar we kijken ook naar de belangen van het meisje. Al deze drukte laat een kind ook niet onberoerd’, aldus Van Straten.

Reacties