Strijd mee tegen kanker: oproep Stichting Taxus Taxi

Foto: Facebook Stichting Taxus Taxi

LEUDAL – Stichting Taxus Taxi doet een oproep aan alle mensen binnen het inzamelgebied, waaronder de gemeente Leudal, om het taxussnoeisel aan hen te doneren. De droogte tijdens de start van het inzamelseizoen heeft ervoor gezorgd dat de taxushaag minder snel is gegroeid, waardoor de opbrengst per adres minder is. Extra hulp is daarom van harte welkom.

De stichting heeft zich het doel gesteld 425.000 kilo vers taxussnoeisel in te zamelen. Ze zijn al goed op weg met 218.900 kilo taxussnoeisel, goed voor 1824 chemotherapieën waar de opbrengst voor bedoeld is.

Uitbreiding
De stichting gelooft nog steeds in de mogelijkheid om de doelstelling te behalen, maar daar hebben zij wel de hulp van alle taxusbezitters binnen het inzamelgebied bij nodig. Inmiddels heeft de stichting dat inzamelgebied wat uitgebreid en roepen zij middels dit bericht nogmaals op om zoveel mogelijk taxussnoeisel te doneren. Om de inzameling soepel te laten verlopen vraagt de stichting aandacht voor een aantal zaken. Zo komt Taxus Taxi het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 1 volle kruiwagen. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Hiermee kun je echter terecht bij de verschillende inzamelpunten, welke online terug te vinden zijn via deze site.

Kwaliteit
Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Taxus Taxi kan hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil – ter grote van een voetbal – te maken in de gevulde tas en het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn hier terug te vinden. Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen opgehaald worden bij verschillende uitgiftepunten. Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd, alles wordt door de stichting netjes opgeruimd. Denk ook hierbij aan de kuil in het midden van het snoeisel. Ook de kleine hoeveelheden samen kunnen een groot verschil maken. Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via de website of social media.

Reacties