Restaurant RED: verrassende gerechten weer toegankelijk voor iedereen

HEYTHUYSEN – Meer dan twee jaar geleden opende Restaurant RED (Reijnders Eten en Drinken) de deuren van een pand in Heythuysen dat een veel langere geschiedenis kent.

Voor een deel vormt het gebouw aan de Dorpstraat 106 nog steeds hotel Het Anker, maar inmiddels heeft Restaurant RED van eigenaar en chef-kok Mike Reijnders ook al een uitstekende naam opgebouwd.

Verleiden
De branche heeft een zware tijd achter de rug, maar op dit moment is RED weer toegankelijk voor iedereen, zeker nu er ook een terras aan het etablissement is toegevoegd. ‘Het lijkt wel of je in het buitenland zit, hoorde ik al van klanten’ zegt Mike. ‘En dat is mooi. Want ik ben me er van bewust dat we een zekere exclusiviteit uitstralen, maar dat neemt niet weg dat we het echt iedereen naar de zin proberen te maken. Dat doe ik samen met ons bescheiden team, waarmee ik een enorme passie voor het vak deel.’ Zowel gasten als recensies waren in de afgelopen jaren dan ook lovend voor Mike en zijn mensen. ‘Ik vind het persoonlijk erg leuk om mensen te verleiden met gerechten, ze te laten genieten van iets waarvoor ze in eerste instantie misschien niet zouden kiezen’ verklapt Mike. Maar voorop blijft staan dat iedereen zich op z’n gemak voelt bij RED en er bij ieder bezoek een aantal prettige uren doorbrengt, zo geeft de chef aan.

Surprise Sunday
Het gaat vaak om min of meer bekende ingrediënten bij RED, maar veelal met een verrassende twist. ‘Alle smaken worden een beetje geprikkeld en getriggerd’ zegt Mike. ‘Het wordt allemaal nét even iets anders bereid. Dat vinden wij leuk om te doen. En het liefst zoveel mogelijk met lokale- en seizoensproducten. Het menu kun je altijd bekijken op onze site.’ Restaurant RED is normaliter geopend van dinsdag tot en met donderdag van 17.30 uur tot 21.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 21.30 uur. In juli én augustus 2020 zijn echter ook op zondag de deuren geopend. Vanaf 12.00 uur tot 21.30 uur ben je doorlopend van harte welkom onder het motto ‘Surpise Sunday’. Mike: ‘Je kunt daarbij zelf aangeven hoeveel gangen je wenst. Drie gangen voor 35 euro, vier gangen voor 45 euro of vijf gangen voor 52,50 euro. Uiteraard kun je eventuele diëten of allergieën ook altijd bij ons aangeven, evenals zaken die je gewoon niet lust. Oh, en even borrelen kan natuurlijk ook altijd!’

Reserveren kan telefonisch of per e-mail: 0475-63.58.73 of [email protected]
Kijk ook eens op de Facebookpagina van RED

Reacties