D66 Leudal: ‘Waarom is terrashuur niet naar beneden bijgesteld?’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Leudal is vooralsnog de enige gemeente binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord, die de volledige terrashuur over het jaar 2020 in rekening brengt. De gemeente heeft, anders gezegd, geen aanpassingen aan deze facturen gedaan met het oog op de coronacrisis.

D66 Leudal heeft met een aantal horecaondernemers hierover gesproken. De coalitiepartij hield eerder ook al een eigen onderzoek onder horecaondernemers binnen de gemeente.

Lering
Koninklijke Horeca Nederland Leudal schrijft nu het volgende aan haar leden: ‘Helaas moeten we wederom constateren dat de gemeente Leudal op geen enkele wijze lijkt te beseffen welke enorme impact COVID-19 heeft op de horeca’. D66 Leudal maakt zich nu ernstige zorgen over hoe er namens het college met de Leudalse horecaondernemers wordt omgegaan. De partij had gehoopt dat er lering zou zijn getrokken uit eerdere reacties op haar rondgang.

Later
Bij monde van raadslid Kierkels willen de democraten nu van het college weten waarom de hoogte van de facturen van de terrashuur niet naar beneden is bijgesteld, zoals bijvoorbeeld in Nederweert en Venlo. Temeer daar voor een aantal horecaondernemers het water bijna tot aan de lippen staat. Bovendien wil de partij horen of men bereid is om voor 2020 enige coulance te betrachten en ter ondersteuning kwijtschelding te verlenen, of de ondernemers anderszins tegemoet te komen. Volgens D66 was het ook beter geweest om op z’n minst de facturen later in het jaar te versturen. Horecaondernemers mogen net zes weken beperkt open zijn, terwijl ze hierdoor – ondanks de subsidieregelingen – te weinig omzet draaien. Ook de relatie met Koninklijke Horeca Nederland Leudal lijkt bovendien niet al te best.

Reacties