Pastoor Constantijn Dieteren: ‘Vertrek uit Leudal is niet op eigen verzoek’

LEUDAL – Enkele dagen geleden bracht omroep ML5 tot verrassing van velen naar buiten dat pastoor Constantijn Dieteren met ingang van 1 september zijn parochies in Leudal gaat verlaten.

Hij wordt dan pastoor in Schin op Geul en Oud Valkenburg.

‘Mijn omroep’
Pastoor Constantijn Dieteren droeg ML5 een warm hart toe. In een interview met de omroep legt hij dan ook uit dat zijn vertrek niet zijn eigen keuze is. Jarenlang was hij lid van het Programma Bepalend Orgaan (PBO) dat er op toeziet dat de omroep voldoende en gevarieerd media-aanbod verzorgt. Dieteren was erg trots op ‘zijn’ omroep, die het laatste anderhalf een flinke groei heeft doorgemaakt. Jarenlang was hij ook een vertrouwd gezicht op televisie bij ML5 met het Woord op Zondag, dat hij traditiegetrouw met zijn vaste cameraman Hadid Abubakarov verzorgde.

Reacties