Feestelijke Diploma Bezorg Service in Neer met gouverneur Bovens

Foto: Gilde Opleidingen

NEER – Meer dan 2000 studenten van Gilde Opleidingen mogen dit jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen. Na ruim drie maanden onderwijs op afstand, met uitzondering van praktijkonderwijs en examinering, hebben zij hun diploma behaald.

Vrijdag ging de Diploma Bezorg Service, ondersteund door gouverneur Theo Bovens, op bezoek in Neer om daar aan zes geslaagde studenten Onderwijsassistent het diploma uit te reiken.

Hoogtepunt
De diploma-uitreiking is altijd het hoogtepunt van het jaar, zei Thijs Metsemakers, hoofd studentenzaken en communicatie van Gilde Opleidingen: ‘Het kenmerkt de afsluiting van een belangrijke periode in het leven van onze studenten. En het is ook de start van iets nieuws. De stap naar een hbo-opleiding, of naar werken in onze regio. Ook in deze uitzonderlijke tijd met allerlei maatregelen, hebben onze collega’s extra hun best gedaan om die diploma-uitreiking een bijzonder tintje te geven en vooral niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.’

Trots
Gouverneur Bovens sprak de studenten toe. Hij werd in Neer ontvangen door Peter Thuis en Patrick Tummers, respectievelijk voorzitter en lid van het college van bestuur van Gilde Opleidingen.
Naast het feit dat de gouverneur het een sympathiek idee vond, is het volgens hem ook noodzakelijk. ‘Voor het onderwijs in Limburg, en met name voor het mbo, is nog extra aandacht nodig. Dit zijn de mensen die kracht geven aan onze samenleving in Limburg.’ Bovens gaf de geslaagden vooral mee trots te zijn dat ze zich hard maken voor goed onderwijs in Limburg: ‘Namens 1,1 miljoen inwoners van Limburg een dikke proficiat!.’ Samen met de trajectbegeleiders van de studenten heeft de gouverneur de diploma’s op 1,5 meter afstand uitgereikt. In de komende week worden de ruim 2000 diploma’s niet alleen via de individuele Gilde Bezorg Service uitgereikt, maar ook in de zogenoemde Diploma Drive-ins.

Reacties