Duurzaamheidscampagne: ‘Eenvoudig energie besparen, waarom niet?’

Foto: Pixabay - AlexanderStein (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Leudal Energie start samen met de gemeente een duurzaamheidscampagne onder het motto ‘Eenvoudig energie besparen: waarom niet?’ Het doel is om zoveel mogelijk huiseigenaren te informeren en te stimuleren om zelf in huis kleine, energiebesparende maatregelen te nemen.

Mogelijkheden daartoe zijn er genoeg, zoals het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips of het plaatsen van led-lampen.

Pop-up store
In september verschijnt een duurzaamheidskrant die huis-aan-huis verspreid gaat worden. In deze krant wordt onder meer ingegaan op uiteenlopende acties die opgezet worden om inwoners te helpen energie te besparen. Inwoners die zich willen oriënteren op het gebied van duurzaam wonen of inspiratie op willen doen, kunnen naast een zestal informatieavonden terecht in de pop-up store. Dit moet dé plek worden om te bezoeken wanneer je je woning wilt verduurzamen, maar niet goed weet waar je moet beginnen. In de pop-up store kunnen mensen zelf ervaren hoeveel invloed hun manier van leven heeft op de energierekening. Ook kan er een afspraak met de energiecoach worden gemaakt.

Op maat
De energiecoaches kunnen voor huiseigenaren een adviesrapport op maat maken waarbij de behoeften, de woning (met eventueel de bouwtekeningen erbij) en de laatste energie(jaar)nota mee worden genomen. In het rapport staan kleine tips tot grotere investeringen als vloer- of dakisolatie. De coaches berekenen, indien van toepassing, ook wat zonnepanelen voor een inwoner kunnen betekenen en hoe snel men de investering terugverdient. De coaches wijzen inwoners ook de weg in subsidieland. Joost van Beek, voorzitter van Leudal Energie: ‘Met alle acties die we gaan opzetten hopen we inwoners aan het denken te zetten. We hebben het streven om alle huishoudens in Leudal te bereiken en er zijn ook al veel inwoners die hier bewust mee bezig zijn. Dat is mooi om te zien. Toch zijn er ook nog mensen die niet precies weten wat ze zelf kunnen doen. Ook die mensen willen we met deze campagne graag een eind op weg helpen.’
Meer informatie is te vinden op www.duurzaamleudal.nl.

Reacties