Start thuisbezorging paspoorten en identiteitskaarten

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – In december 2019 kondigde de gemeente al aan dat vanaf het voorjaar van 2020 reisdocumenten aan huis konden worden bezorgd. De coronacrisis zorgde voor vertraging van die plannen, maar sinds woensdag is het dan toch mogelijk.

‘Een service die we graag bieden aan onze inwoner’ zegt wethouder Stan Backus (Ronduit Open). ‘De afgelopen tijd zijn de voorbereidingen getroffen om de thuisbezorging van de reisdocumenten gemakkelijk en veilig te laten verlopen. Met de bezorgdienst zijn goede afspraken gemaakt in verband met de privacy en informatieveiligheid. Daarnaast hoop ik dat inwoners ook feedback geven op deze service, zodat we kunnen bijsturen indien nodig.’

Persoonlijk
Als inwoner van Leudal betaal je 4,95 euro voor het gebruik van de service. Op een afgesproken tijd en plaats komt de bezorger dan langs om het reisdocument persoonlijk te overhandigen. Het aanvragen van het paspoort of identiteitsbewijs vindt daarbij wel nog plaats in het gemeentehuis. Hierbij kunnen mensen dan aangeven of ze het reisdocument thuis willen laten bezorgen. Het reisdocument kan bezorgd worden op maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Thuisbezorgen betekent trouwens desgewenst ook bezorgen op het werk of op de sportschool. Als het reisdocument klaar is, neemt de bezorgdienst per mail contact op met de inwoner om een bezorgafspraak in te plannen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen