Lang gekoesterde wens gaat in vervulling met opening fietspad langs Heldenseweg

NEER – Woensdag openden wethouder Stan Backus en gedeputeerde Carla Brugman officieel het fietspad langs de Heldenseweg in Neer.

De Heldenseweg ligt tussen de Napoleonsweg (N273) en de provinciale weg van Roggel naar Helden (N562). Het is een gebiedsontsluitingsweg met een lengte van circa 4 kilometer.

Veiligheid
Van die 4 kilometer ligt 700 meter binnen de bebouwde kom. Daar mag niet harder dan 50 kilometer per uur gereden worden. Het overige gedeelte van de weg ligt buiten de bebouwde kom, waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur geldt. De weg, die ook een school-thuis route is, werd als zeer onveilig ervaren. Door de aanleg van een vrij liggend fietspad buiten de bebouwde kom  – over een lengte van circa 3,3 kilometer – en de realisatie van fietsstroken binnen de bebouwde kom, is de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeterd.

Toonaangevend
In november 2019 werd gestart met voorbereidende werkzaamheden, waaronder het rooien van bomen en struiken. Op 6 januari 2020 startte de daadwerkelijke aanleg van het fietspad, met alle bijbehorende werkzaamheden. Met de realisatie van de fietsverbinding gaat een lang gekoesterde wens waarover al jaren gesproken werd, ook al binnen de voormalige gemeente Roggel en Neer, in vervulling. De provincie Limburg kende in maart 2018 een subsidie van 658.000 euro toe voor de aanleg van het fietspad, dat werd opgenomen als toonaangevend project in het provinciale uitvoeringsplan ‘Fiets.’

Openingshandeling
Mede daarom was gedeputeerde Brugman aanwezig. Zij en Backus stapten samen op de fiets om ter hoogte van de grens met de bebouwde kom de openingshandeling te verrichten, waarmee het fietspad officieel in gebruik werd genomen. De wethouder, als zelf verklaard ambassadeur van Reflectionday, arriveerde keurig in geel hesje. In het bijzijn van genodigden werd, rekening houdend met de coronamaatregelen, vervolgens nog een woord van dank uitgesproken door zowel de wethouder als de gedeputeerde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen