Wilde zwijnen maken bossen rondom Ell onveilig

Foto: Pixabay - MikeWildadventure (CC0-Public Domain)

ELL – Volgens Fer Koolen, de voorzitter van de dorpsraad, zijn twee wandelaars in de bossen rondom Ell aangevallen door wilde zwijnen.

De zwijnen hebben biggetjes en lijken daarom agressief te reageren. Sommige mensen durven daarom niet meer het bos in.

Niet afschieten
Er is nog niemand gewond geraakt, maar volgens Koolen moet je daar ook niet op wachten. ‘Het is ook gevaarlijk voor het verkeer. Je zou maar zo’n beest onder je auto krijgen. Er zijn maatregelen nodig voordat échte ongelukken gebeuren’ zegt hij. Enkele jaren geleden werden er al tuinen en voetbalvelden omgespit door de wilde dieren. De gemeente heeft toen wildrasters geplaatst. ‘Maar die helpen niet tegen deze problemen”, zegt Koolen nu. Afschieten vindt hij echter ook geen oplossing. ‘Vooral niet als ze biggetjes hebben. Dan mag het helemaal niet. Maar er moet iets gebeuren’.

Reacties