Bouwwerk voor verwarming asperges blijkt illegaal

Foto: Doc. Raadsvragen PAL

ITTERVOORT – Raadslid Joost van der Stappen (PAL) heeft bij wethouder Martens (D66) bouwactiviteiten aan de Bosserstraat in Ittervoort aangekaart, die illegaal blijken te zijn.

Het gaat om een schuur met een aantal machines, waaraan RVS-schoorstenen zijn gekoppeld. Tijdens een bouwcontrole op woensdag 27 mei bleek het te gaan om een bouwwerk voor de verwarming van asperges.

Aangeschreven
Voor de bouw is geen vergunning aangevraagd, terwijl dit wel nodig was geweest. Of de schuur en de installatie gelegaliseerd kunnen worden is niet duidelijk. Daarvoor is het noodzakelijk dat de eigenaar alsnog een vergunning aanvraagt. Het gebouw en de installatie mogen in ieder geval pas gebruikt worden als er een vergunning wordt verleend. De eigenaar wordt aangeschreven met het verzoek alsnog een aanvraag voor een omgevingsvergunning in te dienen. Het gebouw zal moeten voldoen aan de regels, zo liet de wethouder aan het raadslid weten.

Beleid
Opvallend is dat het juist D66-fractievoorzitter Dirk Voermans was, die in november nog aandrong op beleid rondom legalisatie van illegale bouw. ‘Als de gemeente er achter komt dat een vergunning niet gerespecteerd wordt, dan zal het bouwwerk alsnog aangepast moeten worden aan de voorwaarden uit de vergunning, of wellicht zelfs afgebroken moeten worden’ zei Voermans toen.

Reacties