Grote brand bij metaalrecyclingbedrijf in Haelen

De rookontwikkeling in Haelen was in Herten te zien.
Foto: Twitter Ria Teluij

HAELEN – Bij een metaalrecyclingbedrijf in Haelen heeft zondagochtend een zeer grote brand gewoed. De brand was snel onder controle, al duurde het nablussen nog de hele dag.

Niemand raakte bij de brand op het bedrijf aan De Giesel gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Rookontwikkeling
Het vuur in een stapel autowrakken werd rond 5.30 uur ontdekt. Uit Ittervoort, Weert, Nederweert, Meijel, Heythuysen, Roggel en Roermond kwamen blusploegen om de vlammen te bestrijden en te voorkomen dat het vuur zou overslaan op een woonhuis naast het bedrijf. De bewoonster werd gewaarschuwd door degene die ook de brand doorbelde naar het alarmnummer. Tijdens het nablussen van de brand op bedrijventerrein Windmolenven kwam er veel rook vrij, die over Haelen trok. De brandweer adviseerde ramen en deuren dicht te houden, al zijn er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Reacties