Gemeenten werken samen om werkloosheid te bestrijden

Foto: Flickr - mystic_mabel (CC BY-SA 2.0)

LEUDAL – Één van de gevolgen van de coronacrisis wordt zeer waarschijnlijk een stijgende werkloosheid. Een aantal Midden Limburgse gemeenten wil daar nu al op anticiperen. Leudal is één van die gemeenten. 

Samen met Maasgouw, Roermond, Weert, Echt-Susteren, Nederweert en Roerdalen heeft Leudal een taskforce opgezet met het UWV, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Ook het Noord-Brabantse Cranendonck doet mee.

Stil
Door de overheidsmaatregelen heeft de economie een tijd zo goed als stil gestaan. Veel bedrijven moesten aanspraak maken op financiële noodsteun die de regering beschikbaar heeft gesteld. De samenwerking moeten werkzoekenden zo snel mogelijk weer een plek op de arbeidsmarkt opleveren. ‘We willen mensen die door de crisis zonder werk zitten én anderzijds werkgevers in moeilijkheden blijven ondersteunen’ zei Marianne Smitsmans, wethouder sociale zaken van de gemeente Roermond over de gezamenlijke post-corona aanpak.

Reacties