Gemeente Leudal ontvangt certificaat voor dementievriendelijke organisatie

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Dinsdag ontving de gemeente Leudal, uit handen van Wil Velding en Rikie Verhaeg van Alzheimer Midden-Limburg, een certificaat voor dementievriendelijke organisatie.

Wethouder Mart Janssen (Ronduit Open) nam het certificaat in ontvangst.

Minder stress
‘Meerdere collega’s binnen de organisatie hebben een training in het gemeentehuis gevolgd: ‘omgaan met dementie’. Dit certificaat is een aanmoediging om dementievriendelijkheid verder te ontwikkelen en uit te dragen naar onze gemeenschap’ zegt Janssen. ‘Onze medewerkers die telefonisch of fysiek in contact komen met inwoners, ook met inwoners met dementie, hebben baat bij kennis in het omgaan hiermee. Dit leidt tot minder stress op de werkvloer, voor zowel medewerkers als voor onze klanten. Gezien de huidige coronasituatie corona realiseren we ons dat het juist nu hele moeilijke tijden zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Vanuit de gemeente Leudal en Synthese doen we dus onze uiterste best om zoveel mogelijk, waar we kunnen, te ondersteunen.’

Toename
Het aantal mensen met dementie in de gemeente Leudal neemt de komende jaren toe. In 2015 waren er in binnen de gemeente 670 mensen met dementie. In 2020 zal het aantal verder toenemen, naar om en nabij 820. In 2040 wordt dit aantal naar verwachting alweer bijna verdubbeld naar 1500 mensen. In de toekomst krijgen dan ook steeds meer mantelzorgers, inwoners en organisaties in de dagelijkse praktijk te maken met dementie. Het is daarom extra belangrijk dat inwoners, bedrijven en verenigingen, kennis hebben van dementie en hoe hier goed mee om te gaan. De gemeente roept organisaties op deel te nemen aan de training, zodat steeds meer van hen het certificaat ‘dementievriendelijke organisatie’ krijgen. Meer weten? Kijk op www.samendementievriendelijk.nl

Reacties