D66: veel steken laten vallen bij heropening horeca

Foto: Twitter D66 Leudal

LEUDAL – D66 concludeert dat de gemeente, na de sluiting van horeca als één van de maatregelen om het coronavirus in te dammen, in de aanloop naar de heropening en ook de eerste dagen daarna steken heeft laten vallen.

Dat doet de coalitiepartij na een zelf gehouden enquête onder de horeca van Leudal. Daaruit blijkt dat een grote ergernis vooral de strikte handhaving is geweest. Daarbij kwam dat er gehandhaafd zou zijn op basis van een oude versie van de noodverordening.

Tegenstrijdig
Horecaondernemers hadden met verschillende handhavers en contactpersonen van de gemeente Leudal te maken en hebben daarbij tegenstrijdige informatie gekregen. Ook werd volgens D66 duidelijk dat ondernemers vaak geen reactie kregen op vragen. Zij voelden en voelen zich daardoor niet serieus genomen schrijft de fractie, die de gemeente oproept met de uitkomst van haar enquête snel aan de slag te gaan. Zo ziet de partij graag dat nog vóór de volgende raadsvergadering van 30 juni één vaste contactpersoon wordt aangesteld, waarbij horecaondernemers uit de gemeente Leudal terecht kunnen met vragen omtrent de maatregelen.

De resultaten van de enquête heeft D66 ook gepubliceerd op haar website.

Reacties