College: voorkeur Heijerveld voor fusieschool Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter

Foto: Pixabay - steveriot1 (CC0-Public Domain)

HALER/HUNSEL/ITTERVOORT/NEERITTER – Het college van B&W stelt de gemeenteraad van Leudal voor om de locatie Heijerveld in Ittervoort als voorkeurslocatie aan te wijzen voor de fusieschool voor Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter.

Aan de rand van Ittervoort zijn zeven locaties op hoofdlijnen met elkaar vergeleken. Daarbij is gekeken naar het provinciaal- en rijksbeleid, het bestemmingsplan, de kavelgrootte, wegenstructuur en bereikbaarheid.

Vergelijking
Daarnaast zijn er uitgangspunten gehanteerd waar de locatie minimaal aan moest voldoen. Uit deze vergelijking werden twee locaties als meest geschikt aangewezen. De locatie Heijerveld en het gebied in de hoek Bosserstraat / Brigittastraat. Het college heeft nu dus een voorkeur uitgesproken voor Heijerveld. Het is aan de gemeenteraad om de nieuwe locatie definitief vast te stellen.

Onderzoek
De locatie Heijerveld ligt op circa 230 meter van het bedrijventerrein Ittervoort. De locatie wordt gezien als een logische afronding van de kern Ittervoort. Om te onderzoeken of de locatie geschikt is voor de fusieschool is er een quickscan uitgevoerd. De geurcirkels zijn in beeld gebracht en er is een geluidsbeschouwing uitgevoerd om te onderzoeken of er geen belemmeringen zijn voor de realisatie van een school. Uit onderzoek zou verder gebleken zijn dat de vestiging van een school niet leidt tot een beperking van de bedrijfsvoering van de bedrijven, die gevestigd zijn op het bedrijventerrein. Naast het feit dat de locatie goed bereikbaar is, gaat ook financieel gezien de voorkeur naar deze locatie uit. Als de gemeenteraad Heijerveld aanwijst als de nieuwe locatie voor de fusieschool, wordt er een krediet gevraagd van 410.000 euro voor de aankoop van de locatie Heijerveld.

Begrip
Door onder meer goede verkeersmaatregelen om de oversteekbaarheid van de Brigittastraat te verbeteren hoopt het college op begrip voor haar voorkeur bij de betrokken partijen: Bibliocenter, SPOLT, Hoera Kindercentra, de basisscholen zelf en de dorpsraden. De locatiestudie staat op de agenda voor de commissie sociaal op maandag 15 juni. Mondeling inspreken tijdens deze commissievergaderingen is trouwens nog steeds niet mogelijk door de coronamaatregelen. Iedereen die dat wenst kan schriftelijk ‘inspreken’. Die schriftelijke reactie kan ingediend worden bij de griffie, via het e-mailadres [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen