D66 houdt peiling onder Leudalse horeca omtrent coronabeleid

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – D66 Leudal is een enquête gestart onder horecaondernemers in de gemeente Leudal.

De partij doet dit naar aanleiding van diverse gesprekken met horecaondernemers en een aantal klachten op sociale media. Veel van die klachten hangen samen met de coronaregelgeving.

Uitserveren
Zo was er in de afgelopen weken onduidelijkheid of er nu wel of niet aan de horecatafeltjes uitgeserveerd mag worden. Die onduidelijkheid ontstond door ingrijpen van handhavers, voornamelijk in de kern Heythuysen. Interventie van burgemeester Schmalschläger bleek nodig om duidelijkheid te scheppen. Uitserveren mag gewoon, maar het kostte menig horecaondernemer ’twee dagen van stress en irritatie en dat door een paar handhavers die blijkbaar de spelregels niet begrijpen, of zich er niet in verdiept hebben’ zo viel op social media te lezen.

Inzicht
De plaatselijke horeca besloot het voorval achter zich te laten, maar coalitiepartij D66 is er dus nog niet klaar mee. Het doel van de enquête die de fractie organiseert is om inzicht te krijgen in de mening van de Leudalse horecaondernemers omtrent het totale coronabeleid van de gemeente Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen