Stop hittestress: maak de tuin waterklaar…

Foto: Facebook Waterklaar

LEUDAL – Door de coronamaatregelen zijn we veel meer thuis. Er wordt dan ook meer in en rond het huis geklust dan ooit tevoren. Zaken die al lang op het lijstje stonden voor reparatie worden eindelijk aangepakt en ook de tuin moet eraan geloven.

Als je daar toch mee bezig bent, dan kun je die tuin meteen waterklaar maken.

Hittestress
Door de klimaatverandering krijgen we namelijk steeds vaker te maken met veel regen in korte tijd of juist lange perioden van droogte en zelfs hittestress. Waterklaar maken betekent: met kleine maatregelen zelf de tuin aanpassen zodat het regenwater op eigen terrein in de grond kan zaken als het veel regent. Bijvoorbeeld door het afkoppelen van de regenpijp en het aanleggen van een wadi, of vervangen van tegels door groen. Het regenwater loopt dan in plaats van het riool de tuin in. In lange perioden van droogte heb je daar voordeel van, omdat de grond minder snel uitdroogt. En al dat groen helpt ook nog eens tegen hittestress. Een grote boom zorgt immers voor een koelere omgeving.

Subsidie
Wil je in jouw tuin de regenpijp afkoppelen van het riool? Dan kun je bij de gemeente subsidie aanvragen. Op www.waterklaar.nl vindt je alle informatie over andere, eenvoudige maatregelen om jouw omgeving waterklaar te maken. Op deze site kun je alle specifieke informatie over de gemeente Leudal vinden.

Reacties