Sport- en beweegakkoord Leudal vastgesteld: zestig supporters plaatsen handtekening

Foto: Pixabay - markuzsm (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De afgelopen maanden hebben sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners van Leudal gewerkt aan de totstandkoming van het sport- en beweegakkoord. Zestig supporters hebben hun handtekening gezet.

Daarmee is het sport- en beweegakkoord definitief vastgesteld.

Divers
‘Het team van supporters is divers en vertegenwoordigt onder meer lokale sportverenigingen, sportbonden, basisscholen, middelbare scholen, kinderopvangcentra, fysiotherapiepraktijken, zorginstellingen en bedrijven uit Leudal. Daar zijn we trots op!’ zegt sportformateur Elvera Weusten van de organisatie Negen. ‘Ondanks de coronamaatregelen is het toch gelukt veel organisaties, verenigingen en clubs enthousiast te maken’. Alle ondertekenaars en het akkoord zijn te vinden op deze website.

Acties
In het sport- en beweegakkoord zijn ambities uitgewerkt om meer mensen in Leudal te laten sporten en bewegen. De betrokken supporters willen een gezonde en actieve leefstijl stimuleren en iedereen laten meedoen, van jong tot oud, zodat iedereen de kans op een gezond en gelukkig leven heeft. De ambities zijn ook vertaald naar concrete acties waar de supporters mee aan de slag gaan. Wie op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rondom het sport- en beweegakkoord kan op Facebook terecht via @leudalleeft. Wil je alsnog supporter worden, Neem dan contact op met Elvera Weusten via 06-51.75.41.64 of [email protected]

Reacties