Dodental stabiel, geen nieuwe opnames, wel meer besmettingen

Foto: Pixabay-fernandozhiminaicela (CC0-Public Domain)

LIMBURG – Voor het eerst deze maand is het dodental door het coronavirus in Limburg gelijk gebleven binnen een tijdsbestek van 24 uur.  Dat blijkt uit de laatste cijfers van de GGD.

In het noorden en midden van Limburg werden ook geen enkele nieuwe ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus gemeld. in Zuid-Limburg werd één nieuwe patiënt opgenomen. In totaal zijn nu 1753 coronapatiënten in Limburg opgenomen (geweest).

Besmettingen
Het aantal bekende besmettingen nam wel toe: één in het verzorgingsgebied van de GGD Limburg Noord, de overige vijf in het zuiden. Het totale aantal positief getest personen staat daardoor nu op 4807. Het werkelijke aantal ligt echter veel hoger, omdat nog niet iedereen met klachten getest wordt.

Landelijk
Landelijk is het officiële aantal doden door het coronavirus gestegen naar 5811. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 23 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 10 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.659. Het geregistreerde aantal besmettingen nam met 176 toe tot 45.064.

Reacties