Meer misdrijven dan vorige maand, maar minder dan vorig jaar

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Over de maand april 2020 zijn er 84 misdrijven geregistreerd in de gemeente Leudal. Een maand eerder waren dit er 72.

Dat is een stijging van veertien procent.

Kernen
Het gaat wel beter in vergelijking met een jaar geleden. In de maand april 2019 werden nog 112 misdrijven geregistreerd. Dit betekent een daling in april 2020 met 33 procent. Wanneer we de misdrijven van de afgelopen maand per kern bekijken zien we het volgende beeld:

 • Heythuysen: 18
 • Horn: 17
 • Haelen: 14
 • Baexem: 6
 • Neer: 6
 • Kelpen-Oler: 5
 • Roggel: 5
 • Buggenum: 3
 • Ell: 3
 • Neeritter: 3
 • Ittervoort: 2
 • Grathem: 1
 • Nunhem: 1

Haler, Hunsel en Heibloem bleven verschoond. De meeste misdrijven vonden overigens plaats op het gebied van fraude (21). Daarna volgden beschadiging en vernieling (9) en overige vermogensdelicten (9).

Reacties