Bewegen hoeft voor ouderen niet moeilijk te zijn

Foto: Negen

LEUDAL – Honderdvijftig minuten matig intensief bewegen én twee keer in de week krachttraining. Dat is de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor 55-plussers. ‘Toch voldoen veel ouderen er niet aan’ weet beweegcoach Matti.

Dat terwijl het helemaal niet moeilijk is. De beweegcoach helpt u op weg.

Anders
Voldoende beweging is een van de beste manieren om een goede gezondheid te krijgen én te houden. Maar wat is dat ‘matig intensief bewegen’ dan precies? Matti: ‘Sommigen zullen wandelen, fietsen of zwemmen noemen, maar matig intensief bewegen is voor iedereen anders. Voor de een is het de wandeling van de supermarkt naar huis en voor de ander is het een flink stuk doorstappen. Daarom leggen we het uit als bewegen waarbij de hartslag omhoog gaat, je het warmer krijgt, transpireert en de ademhaling versnelt.’

Kozakkendans
Hoe eenvoudig het is kun je zien in deze video.Met de Kozakkendans train je de spierkracht van armen en benen, balans en coördinatie. Ook prikkel je de hersenen. Met deze dans vervul je dus in één klap twee aanbevelingen van de beweegnorm: zowel het matig intensief bewegen als krachttraining. Wanneer je deze oefening regelmatig uitvoert, merk je snel dat je sterker wordt.  Wanneer het niet lukt om een training van een half uur te doen, knip het dan op in blokken van drie keer tien minuten.’

Vragen
Beweegtips- en oefeningen worden gedeeld op de website www.leudalleeft.nl. Op YouTube staan de beweegvideo’s. Wil je meer bewegen, maar weet je niet zo goed hoe? Neem dan contact op met beweegcoach Matti via [email protected] Zij helpt u graag!

Reacties