Aangepaste Dodenherdenking door coronamaatregelen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Veel inwoners van de gemeente Leudal herdenken op 4 mei traditiegetrouw de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen vindt er dit jaar geen officiële herdenking plaats in Horn, Haelen, Hunsel en Heythuysen.

In plaats daarvan zendt omroep ML5 op 4 mei om 19.30 uur een speciale herdenkingsuitzending uit.

Toespraak
U ziet dan onder meer een toespraak van burgemeester Schmalschläger en een gebed van pastoor Vankan, vanaf het vredesmonument in Heythuysen. Eerder op de dag zal daar de kranslegging door de burgemeester, namens het gemeentebestuur, plaatsvinden. Wilt u ook op 4 mei bloemen leggen bij een monument? Dat kan, maar doe dit dan niet om 20.00 uur maar op een willekeurig moment overdag. Zo wordt voorkomen dat veel mensen tegelijk bloemen gaan leggen.

Halfstok
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt aan heel Nederland om op 4 mei de vlag thuis de hele dag (van zonsopgang tot zonsondergang) halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Reacties