Vloer sporthal ’t Maasveld gereed vóór start nieuwe zaalsportseizoen

Foto: 't Maasveld

NEER – Corona en de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen blijven ook bij Open Club ’t Maasveld niet onopgemerkt. In overleg met de gemeente Leudal is ervoor gekozen om de renovatie en (ver)bouw in fasen op te knippen.

‘De focus ligt nu eerst op de nieuwe vloer in Sporthal ’t Maasveld. Deze is voor de start van nieuwe zaalsportseizoen, in september 2020, gereed. Dat geldt ook voor de uitbouw aan de sporthal met de ruimte voor tribunes en opslagruimte. Daarna beginnen de volgende fasen, waaronder de verbinding tussen de bestaande gebouwen en de gezamenlijke kantine voor alle gebruikers’ zegt Martijn Triepels, projectleider verbouw.

Verlenging
De start van de renovatie van de vloer en uitbouw was oorspronkelijk voorzien in april. Martijn Triepels: ‘Dat wordt nu begin juni 2020. Dan is deze naar verwachting gereed rond eind augustus 2020. Daarmee hebben we inderdaad enkele maanden minder, maar sportieve planningen kunnen we in een sportomgeving als ’t Maasveld wel aan. En daar hoort soms ook een verlenging bij. Zo zie ik ook de volgende fase. Overigens, bij de renovatie van de sporthal komen veel meer zaken kijken dan alleen het vervangen van de vloer. Zo kijken we ook naar daglicht, ventilatie, brandveiligheid, verlichting, geluid en elektriciteit.’

Nieuwbouw
De volgende fase betreft dus de nieuwbouw tussen het oude gebouw van de sporthal (de voormalige spantenhal) en de kleedlokalen van het huidige gebouw van de Neerse voetbalclub RKSVN. Daar hoort ook het vernieuwen van de huidige kleedlokalen in het huidige gebouw van de sporthal bij en de realisatie van extra (dames)kleedruimtes. De kantine in de sporthal gaat weg. De gebruikers van de sporthal kunnen terecht in de kantine van RKSVN. Een mooie opmaat naar de toekomstige gezamenlijke kantine van alle gebruikers op ’t Maasveld. ‘Met de omstandigheden waarin we ons momenteel als samenleving bevinden, wachten we eerst de verdere coronaontwikkelingen en -maatregelen af’ aldus Triepels. ‘Wat we vandaag bedenken, kan morgen alweer achterhaald zijn qua planning. We willen zaken natuurlijk zo snel mogelijk oppakken. De voorbereidingen achter de schermen gaan, in overleg  – op gepaste afstand natuurlijk – met de huidige gebruikers zoals de Stichting Spantenhal, Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom en RKSVN, gewoon door.”

Reacties