Plastic om bomen helpt niet tegen eikenprocessierups

Foto: Facebook gemeente Leudal

LEUDAL – Het was medewerkers van de gemeente opgevallen dat om sommige eikenbomen in Leudal plastic is gewikkeld. Dit zou een preventief middel moeten zijn tegen de eikenprocessierups.

Het Kennisplatform Processierups heeft onderzocht of het plastic effect heeft en het antwoord is helaas negatief. Het wordt burgers dan ook afgeraden om plastic om de eikenbomen te wikkelen.

Looproute
De rupsen komen uit de eipakketjes die hoog in de eikenboom gelegd zijn. Daar eten ze van de bladeren. Ze hoeven dus niet in of uit de boom. Het idee achter het plastic is, dat de folie de looproute van de rupsen zou blokkeren. Maar dat is dus niet het geval. Bovendien is plastic in de natuur sowieso niet wenselijk. Inmiddels is de gemeente wel weer gestart met het bestrijdingsplan, waarbij geprobeerd wordt de plaagdruk zo laag mogelijk te houden. Ga voor alle informatie over bestrijding eikenprocessierups naar deze site.

Reacties