De Zorggroep schaft dertig ‘slimme brillen’ aan

Foto: De Zorggroep

LEUDAL – De Zorggroep heeft dertig zogenoemde slimme brillen aangeschaft; twintig voor gebruik binnen de eigen organisatie en tien brillen voor regionale samenwerking van zeven VVT-organisaties (verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg) in Noord- en Midden-Limburg.

De slimme bril is versneld ingezet om diagnose op afstand in deze coronatijd mogelijk te maken.

Trainingen
Sinds dinsdag zijn de trainingen gestart voor de gebruikers van de bril en vanaf volgende week kunnen de eerste brillen ingezet gaan worden. Vanuit de regio zijn meerdere digicoaches digitaal opgeleid, om collega’s in het gebruik van de slimme bril te ondersteunen. Ook zijn er instructievideo’s opgenomen voor het gebruik van de bril en de bijbehorende app.

Experiment
Binnen De Zorggroep liep al een experiment met de slimme bril. Maar door de maatregelen rondom het coronavirus is ervoor gezorgd dat de mogelijkheden van de bril nu al geïntroduceerd worden binnen de 24-uurs verpleegkundige dienst en op enkele zorglocaties. Juist in deze tijd is het nodig dat artsen, maar ook 24-uurs verpleegkundigen, op afstand samen met de zorgmedewerker naar cliënten kunnen kijken.

Werking
De slimme bril, ook wel Smart Glass genoemd, is een bril met een kleine camera waarmee de zorgmedewerker contact kan leggen met een verpleegkundige of arts. De verpleegkundige of arts kan meteen door de ogen van de zorgmedewerker meekijken en ondersteuning bieden. Er wordt gebruik gemaakt van een live beeldverbinding, waarbij beelden niet worden opgeslagen. Naast meekijken, kunnen de arts en de zorgmedewerker dus ook met elkaar communiceren. Zo kan de arts tips en adviezen geven en beoordelen of de cliënt toch gezien moet worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen