Lentenummer Rondom het Leudal: van Dennenoord tot Bosquet

Foto: Facebook Café 'Goeden' Dennenoord

LEUDAL – Het culturele leven mag dan plat liggen, het lentenummer van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is gewoon verschenen.

Tijd om te lezen is er bovendien voldoende en zo valt er toch nog wel het één en ander te genieten.

Dennenoord
Zo beschrijft Jo Wijnen op zijn eigen, humoristische wijze de vele geuren van de oude jongensschool aan de Roggelseweg in Haelen, die nog altijd een niet weg te denken plek in zijn geheugen hebben. Fraaie foto’s van zijn klas uit 1948 én de oude school sieren dit artikel. Bert Heijnen is op bezoek geweest bij vader Mart en zoon Martijn Verstappen van het bekende café-restaurant Dennenoord in Roggel, aan de rand van het Leudal. Een periode van 80 jaar passeert de revue.

Bosquet
Math Beurskens maakte een tweetal fraaie gedichten over de Uilentoren op landgoed De Bedelaar en professor Dubois. Phlip Bossenbroek en Hans Smulders beschrijven nog maar eens het tot stand komen van het boek ‘Het Leudal voor nu en altijd’. Dat lukte alleen door een gedegen samenwerking met de leden van de Studiegroep Leudal, die een mooie teamprestatie hebben geleverd. Verder nemen ze ons mee naar de omgeving van kasteel Nunhem, waarbij zij stil staan bij de flora van het kleine rustieke bosje, ook wel het Bosquet genoemd. Thijs Zeelen beschrijft de zeer zachte en natte winter van 2019-2020, waarbij de natuur enkele weken eerder dan normaal tot leven kwam. Bij de weerhistorie wordt de 25e maart 1945 beschreven. Op die historisch vroege warme maartdag bracht koningin Wilhelmina een bezoek aan Roermond.

Abonnee
Heb je belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied, dan kun je voor 17 euro abonnee worden. Als welkomstgeschenk ontvang je dan bovendien gratis de vier nummers, die in 2019 zijn verschenen. Je kunt je opgeven per e-mail via [email protected] of telefonisch via 06-53530871 of 0475-593767.

Reacties