Voorzitter Ger Boereboom: ‘Betrokkenheid bij voedselbank is hartverwarmend…’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Ook de Voedselbank Midden-Limburg ondervindt de gevolgen van het coronavirus. Dagelijks ontvangt de organisatie meer aanvragen voor noodhulp. Op dit moment zelfs dusdanig dat de intake van nieuwe deelnemers uitgesteld wordt. Zij worden gewoon meteen geholpen.

Op dit moment ontvangen 270 gezinnen hulp van de voedselbank Midden-Limburg.

Betrokkenheid
‘Hartverwarmend is de betrokkenheid van veel bedrijven en burgers in onze regio’ laat voorzitter Ger Boereboom weten. ‘Veel mensen brengen dagelijks voedingsmiddelen naar de voedselbank. Verder ontvangen we financiële giften van particulieren, bedrijven en instellingen. Het is heel divers hoe mensen ons ondersteunen. Van één bedrijf kregen we drie pallets met closetpapier. Daarnaast ontvingen wij 500 kilo aardappels. Maar ook personele hulp wordt geboden door particulieren en organisaties. Zo zet het Rode Kruis in Roermond zich in bij het vervoer van de levensmiddelen van het distributiecentrum naar de diverse uitgiftepunten.’

Supermarkten
Helaas wordt de voedselbank op dit moment geconfronteerd met het feit dat veel supermarkten in deze periode niet in staat zijn overtollig voedsel te doneren. ‘Daarom zijn we extra blij met de financiële giften. Met dat geld en de financiële ruimte die de eigen exploitatie biedt, kan de voedselbank in deze moeilijke periode het tekort aan voedingsmiddelen deels oplossen door zelf voedsel in te kopen. Dat is nu noodzakelijk is om de voedselpakketten op peil te houden.’

Restaurants
Wel ontvangt de voedselbank veel verse producten van restaurants, die helaas hun deuren hebben moeten sluiten. ‘Veel van deze producten konden wij meteen uitreiken aan onze deelnemers, maar omdat het verse producten betreft is de houdbaarheidsdatum wel beperkt. In dat verband werd de voedselbank afgelopen week enorm verrast door een spontane actie van een aantal koks van restaurants in onze regio, die hun hulp aanboden. Zij toverden de vele verse producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanliepen om tot zeer smakelijke gerechten, in de vorm van kant en klare meeneemmaaltijden.’

Doorgaan
De deelnemers worden in deze tijd naast hun normale voedingspakket verrast met verse tomatensoep, chili con carne, desserts en andere gerechten. Ook de komende weken zullen deze koks zich blijven inzetten voor de deelnemers van de voedselbank.  ‘Het zal duidelijk zijn, dat ook de voedselbanken moeilijke tijden doormaken. In het land hebben zelfs een aantal voedselbanken hun deuren moeten sluiten. Dat willen wij kost wat kost voorkomen! Wij zullen met onze vrijwilligers en alle hulp, die wij aangeboden krijgen, doorgaan, zolang wij voedsel hebben om aan te bieden. Mensen die ons willen helpen met het aanbieden van voedsel of donaties blijven uiteraard welkom’ besluit Boereboom.

Reacties