Gino Lombardi brengt in Horn wat muzikale kleur in grauwe dagen

HORN – Accordeonist Gino Lombardi is aan een aardige tournee bezig om de senioren uit Leudal wat muzikale kleur te brengen in deze soms grauwe dagen.

Figuurlijk dan welteverstaan, want hoewel het zonnetje zich regelmatig laat zien de laatste tijd kunnen maar weinig mensen daarvan genieten, vanwege de veiligheidsmaatregelen omtrent het coronavirus. Met name de ouderen voelen zich toch vaak vooral gekluisterd hierdoor.

Serenade
‘Daar moet wat aan gebeuren’ moet de geboren Italiaan gedacht hebben. Lombardi groeide op in België maar woont inmiddels al lange tijd in Nederland. Zondag dook hij al op in Grathem, voor een serenade voor de bewoners van De Herbergier. In De Herbergier wonen ouderen en jongeren, die allemaal in meer of mindere mate lijden aan geheugenproblemen. Zoals zovelen kunnen ook zij door de coronacrisis geen bezoek meer ontvangen. Dinsdag verscheen de begaafde muzikant vervolgens op uitnodiging van Daan Frost op Daalakkerserf in Horn, om ook daar voor ouderen die momenteel weinig ander vertier hebben een serenade te brengen.

Livestream
Dat dit in de smaak viel is niet alleen te zien op bijgaande fotoserie. Op de Facebookpagina van Leudal.Nieuws.nl verzorgde we al een korte livestream. De beelden blijven daar te zien. Ook Daan was blij: ‘Het was zeer geslaagd, mede door het enthousiasme van de bouwvereniging. Ook zij vonden het een geweldig idee.’ En Gino? Die nam tevreden een pilsje. Aan zijn grote glimlach te zien, gaan we hem nog wel vaker ontmoeten in de regio de komende dagen…

Reacties