In de gebondenheid van corona spelend leren over 75 jaar vrijheid

Foto: RamVrie!

LEUDAL – In deze nauwelijks te bevatten tijd verdwijnt de aandacht voor 75 Jaar vrijheid in Nederland naar de achtergrond.

Kinderen zijn nu bijna allemaal thuis. Het team ‘RamVrie!’ heeft voor hen een vrijheidskwartetgame ontwikkeld, wat nu uitstekend van pas komt in deze rare situatie.

Idolen
Naast thuis en school, leven kinderen en jongeren in de wereld van internet, sport, muziek, televisie en cultuur. Bij dit spel kunnen zij discussiëren over unieke vrijheidsquotes van veertig (wereld)beroemde mensen. Wat betekent vrijheid voor hun idolen? Met de game ‘RamVrie!’ spelen en leren kinderen over vrijheid, samen met broertjes en zusjes, met ouders, oma’s en opa’s, vriendjes en vriendinnetjes in heel Nederland en zelfs over de hele wereld.

Jeugdjournaal
In de ‘gebonden vrijheid’ van het thuis moeten blijven, kun je dus samen leren over onze echte vrijheid. Gouverneur Theo Bovens had het over ‘het vrijheidsproject met het grootste Wow-effect’. De lancering ‘RamVrie!’ haalde zelfs het jeugdjournaal en het grote journaal. Je kunt er alles over vinden op deze website.

Reacties