Groep op Facebook: Leudal helpt elkaar

Foto: Pixabay - Anemone123 (CC0-Public Domain)

LEUDAL –  De gemeente Leudal heeft een Facebookgroep in het leven geroepen, waarin mensen elkaar eenvoudiger kunnen vinden en samen kunnen kijken naar manieren om elkaar te helpen in deze crisistijd: ‘Leudal helpt elkaar’

Of het nu gaat om het doen van boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen, of een aanbod om kinderen op te vangen van ouders die hard nodig zijn in een van de cruciale sectoren, mensen kunnen elkaar hier ontmoeten.

Regels
Wil jij iets betekenen voor een ander of heb je juist een hulpvraag? Elk aanbod kan een ander enorm helpen! De gemeente kijk uiteraard ook zelf waar ze kan helpen. Het aantal leden van de Facebookgroep is in korte tijd behoorlijk gestegen, een teken dat er behoefte aan is. Om het allemaal in goede banen te laten zijn er wel een aantal duidelijke spelregels opgesteld.

  • Het gaat alleen om persoonlijke hulpvragen of oproepen.
  • Vermeld duidelijk in je bericht wat je hulpvraag of -aanbod is en voorzie deze van de hashtag #vraag of #aanbod en de #naam van de kern waarin je je vraag of aanbod aanbiedt.
  • Wil je je hulpvraag anoniem stellen? Stuur een privébericht naar een van de beheerders.
  • Hulpvraag en -aanbod gaan alleen over een dienst, denk hierbij aan boodschappen doen voor een ander, oppassen op kinderen van ouders met vitale functies, de hond uitlaten of een telefoontje naar iemand die zich eenzaam voelt.
  • Plaats geen nieuwsberichten of advertenties: die kan iedereen via diverse andere kanalen volgen, zoals Leudal.Nieuws.nl. Uiteraard plaats je geen spam.
  • Wees aardig en beleefd. De groep is niet bedoeld om discussie te voeren of je mening te ventileren. Het gaat om mensen helpen. Bij het negeren van deze regel, word je verwijderd en geblockt.

Reacties