Oproep aan alle trompettisten in Nederland: blaas Taptoe op 4 mei

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Het coronavirus heeft al voor veel evenementen roet in het eten gegooid. Ook 4 en 5 mei zullen niet zijn zoals we ons dat voorgesteld hadden. En dat is triest, juist 75 jaar na de bevrijding van Nederland.

Maar mensen zijn vindingrijk. En voor de nationale Dodenherdenking, op 4 mei, gaat er inmiddels een bijzonder initiatief rond op Facebook.

Laat je horen
Het gaat om een oproep aan alle trompettisten in Nederland. Hen wordt gevraagd om op die maandagavond de 4e mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te blazen. Dat kan in de voortuin, midden op straat, op een plein, bij een verzorgingstehuis of ziekenhuis of misschien zelfs bovenop de kerktoren. Waar dan ook, als mensen het maar kunnen horen.

Bladmuziek
Zou het geen fantastische manier zijn om te herdenken, nu we allemaal nergens meer heen kunnen en afstand moeten bewaren? Daarom: ben jij trompettist en doe je mee aan de oproep? Laat het weten onder de Facebookpost van dit bericht. Zo kunnen muzikanten elkaar ook vinden en ontstaat nóg meer gevoel van verbondenheid…
Voor de trompetspelers is het stuk bladmuziek ook gedeeld (zie afbeelding hieronder, klik om te vergroten).
De partij is geschikt voor bes-instrumenten. Indien je een instrument in een andere stemming hebt en toch mee wilt doen, dan moet je hem even transponeren.

Reacties