Arriva met één trein per uur, bussen rijden op zaterdag een zondagsdienstregeling

Foto: Rene Hameleers

LEUDAL – Arriva rijdt vanaf maandag in Limburg nog maar met één trein per uur. Door de uitbraak van het coronavirus zijn er nog maar weinig passagiers en is er ook minder personeel inzetbaar. Verder rijden de bussen van Arriva voortaan op zaterdag een zondagsdienstregeling.

Door de week reden de bussen al volgens het vakantierooster. Op 27 april en 5 mei rijden de bussen een weekendschema, omdat alle activiteiten rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn geschrapt.

Traject
Aan het traject verandert tussen Roermond en Maastricht en tussen Roermond, Venlo en Nijmegen niets. De maatregelen blijven beperkt tot de invoering van een uursdienst. Arriva adviseert reizigers voor vertrek de dienstregeling online te bekijken. De beperking van het aantal treinen is met de provincie Limburg, de opdrachtgever van Arriva, afgestemd. Het bedrijf verwacht dat met deze maatregel de dienstregeling de komende tijd niet verder aangepast hoeft te worden.

Reacties