Lokale nieuwswebsites steeds beter bezocht voor informatie over coronavirus uit de eigen omgeving

Foto: Nieuws.nl (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Lokale nieuwswebsites en -apps worden veel meer in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond het coronavirus. In het weekend van 14 maart waren er twee miljoen meer Nederlanders die online het nieuws lazen dan gebruikelijk.

Dat meldt Verenigde Internet Exploitanten, op basis van bezoekerscijfers van een groot aantal nieuwswebsites en -apps.

Piek
Op zondag 15 maart bereikte het aantal bezoekers van nieuwswebsites een piek. Ruim negen miljoen Nederlanders lazen online het nieuws. Die dag bleek dat de uitbraak van het coronavirus grote gevolgen zou hebben voor het openbare leven. Het kabinet besloot om alle horeca, kinderdagverblijven en scholen te sluiten.
Nederlanders van alle leeftijden gaan nieuwswebsites beter in de gaten zijn gaan houden, maar met name mensen van onder de 50 jaar. Mensen van 20 tot 35 brachten in de tweede week van maart dubbel zoveel tijd door op nieuwswebsites als gebruikelijk.

Nieuws.nl
De onderzoekers zien het bereik van nieuwswebsites duidelijk toenemen sinds vrijdag 21 februari. Van de sites van Nieuws.nl zijn de cijfers zelfs verdubbeld. Nieuws.nl beheert een groot aantal lokale sites in Nederland, waar onder Leudal.nieuws.nl. Het afgelopen weekeinde bereikten de sites van Nieuws.nl een recorddrukte. De lokale sites geven dan ook veel informatie over de coronacrisis voor de lezers uit hun eigen omgeving.

Reacties