Beperkende maatregelen afvalinzameling: blijf geïnformeerd!

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – In verband met de coronacrisis worden meer beperkende maatregelen genomen ten aanzien van de afvalinzameling.

Zo is het milieupark in Roggel voor onbepaalde tijd gesloten. De milieuparken in Maasbracht en Montfort zijn wel volgens normale openingstijden geopend.

App
Via deze link is een overzicht van wijzigingen en aanbevelingen te zien. Blijf verder op de hoogte van alle relevante informatie en wijzigingen rondom afvalinzameling, door de gratis app Afvalwijzer te downloaden. Dit is echt de snelste en belangrijkste manier om je te informeren. Zorg ook dat je toestemming geeft om een pushbericht te ontvangen. Dan weet je zeker dat je alle belangrijke informatie tijdig krijgt. RD Maasland doet er alles aan om de afvalinzameling zoveel mogelijk normaal te laten verlopen. Maar ook deze organisatie heeft met veel ziekmeldingen te maken. Het is dus niet uitgesloten dat in de komende tijd de inzameling verder moet worden aangepast. Zij informeren over eventuele wijzigingen ook via de gewone website.

Compostdag vervalt
De papierinzameling gaat vooralsnog door, met uitzondering van de kern Haelen. Inzamelende verenigingen worden verzocht de adviezen van het RIVM strikt op te volgen. Mocht een vereniging toch besluiten om de inzameling niet door te laten gaan, dan dient de vereniging per omgaande contact op te nemen met de gemeente en de inwoners van de desbetreffende kern in te lichten.

Reacties