Steeds meer acties in Leudal voor kwetsbare groepen

Foto: Pixabay - sabinevanerp (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Gisteren berichtten wij al over de mooie initiatieven die overal in Leudal ontstaan. Ondanks de crisis gaan mensen niet bij de pakken neerzitten, maar wordt veerkracht getoond, zo blijkt uit vele berichten die mensen aan de redactie van deze site sturen.

Kelpen-Oler Samen liet weten ook te denken aan mensen die digitaal niet zo vaardig zijn. Er werden 450 flyers verspreid in de kern. Mochten er dezer dagen mensen zijn die boodschappen, vervoer of andere hulp nodig hebben, dan kan men zich daar melden.

Tekenen
Naar Hunsels voorbeeld wil Kelpen-Oler bovendien ouderen die niet meer naar buiten kunnen, geen bezoek meer mogen ontvangen en alleen thuis zitten een hart onder de riem steken, door kinderen een mooie kaart, tekening, gedichtje of iets dergelijks voor hen te laten maken. Wat je ook maakt, het moet natuurlijk wel door de brievenbus passen. Werkjes die bezorgd worden kunnen dan bij Rian Wagemans, Kerkstraat 18, Gert Raedts, Lidwinastraat 19 of bij Manon Franzen, Wessemerven 2 in de bus bezorgd worden. Zij zorgen dan samen met de Seniorenvereniging, het Huiskamerproject en de Zonnebloem dat ze op de goede plek terecht komen.

Nieuwsbrieven
Neer zou Neer niet zijn als daar de saamhorigheid niet zou overheesen. Afgelopen zaterdag werden ook daar 250 aangepaste nieuwsbrieven, samengesteld in overleg met de gemeente, bezorgd bij de ouderen die geen gebruik (kunnen) maken van Internet.
Mart Boonen en de vrijwilligers van Gaer nao Naer zorgden daarvoor. De positieve reacties zorgden voor de motivatie om dit, indien toegestaan, donderdag weer te doen. Daarnaast zijn er ook in Neer enkele mensen ter beschikking die, indien nodig, op afstand hulp kunnen bieden aan de ouderen in het dorp betreffende bijvoorbeeld bank- verzekerings- of kerkelijke zaken. Gaer nao Naer is te bereiken via mail ([email protected]) en telefoon: 06-15.42.01.82

Luisterend oor
In Roggel hebben Naoberzorgpunt en Kindervakantiewerk de handen ineengeslagen en een mooie actie opgezet. Een prachtige poster siert vele huizen in de kern van het dorp, voor mensen die hulp nodig hebben bij het doen van boodschappen of die gewoon een behoefte hebben aan een luisterend oor. Kinderen worden via de Facebookpagina van het Kindervakantiewerk gevraagd een troostkaart te maken.

Reacties