Nieuw maatregelenpakket: geen evenementen tot 1 juni

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Het kabinet heeft maandagavond tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd.

Dat gebeurde op een moment waarop in Limburg 48 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vrijdag.

Boetes
Daarnaast zijn er inmiddels officieel 479 mensen besmet of besmet geweest met het coronavirus. Als extra maatregelen heeft het kabinet nu besloten om alle samenkomsten in Nederland tot 1 juni te verbieden. De bovengrens van 100 personen verdwijnt. Daarmee moet verdere verspreiding van het coronavirus tegengegaan worden. Verder krijgen burgemeesters meer opties om op te treden als mensen zich niet aan de maatregelen houden. Daarbij kunnen ook flinke boetes worden opgelegd als drie of meer mensen niet 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Daarnaast is nu de afspraak dat als één persoon in een gezin koorts heeft, ook de andere leden van het gezin thuis blijven.

Reacties