Lichtpunt: in Leudal kijken mensen steeds meer naar elkaar om

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Het coronavirus vormt inmiddels een ongekend wereldwijd probleem. Het gaat ook aan onze dorpskernen niet voorbij en laat niemand onberoerd. Iedereen heeft te maken met de voorzorgsmaatregelen die het RIVM aangeeft.

Ook de supermarkten doen hun best om het boodschappen doen voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. Een ouderenuurtje of een beperking van het maximaal aantal aan te schaffen pakken toiletpapier, eieren en medicijnen om hamsteraars tegen te gaan.

Afhankelijk
Maar ook mensen onderling komen met hartverwarmende initiatieven. De crisis brengt dus niet alleen het slechtste in mensen naar boven, zoals egoïsme of roekeloosheid. Mensen kijken ineens ook weer meer naar elkaar om, beseffen hoe afhankelijk ze van elkaar zijn. Soms heeft dat wat tijd nodig, maar met name in de kleinere kernen is het saamhorigheidsgevoel toch groot. Neem nu Ell, waar de dorpsraad met haar website van betekenis wil zijn voor de lokale berichtgeving, met een rubriek voor alle actuele coronamededelingen. Inwoners kunnen eigen mededelingen mailen om die online te laten plaatsen en zich abonneren op de nieuwsbrief. Ook is in samenwerking met onder meer de seniorenvereniging en de Zonnebloem een meldpunt ingericht voor lokale problemen of noodsituaties.

Platform
Leudal.Nieuws.nl wil graag een platform bieden voor dit soort initiatieven. Dus zet jij zoiets op poten, alleen of met anderen, en wil je daar graag extra bekendheid aan geven? Mail ons je informatie gerust via [email protected] We helpen je op die manier graag met anderen te helpen. Want ook wij zijn onderdeel van deze gemeenschap.

 

Reacties