Strenge controles aan de Belgische grens: riskeer geen hoge boetes

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Aan de Belgische grenzen worden momenteel strenge controles uitgevoerd. In België is er een ministerieël besluit genomen dat enkel en alleen essentieel vervoer naar Belgie door niet-Belgen toestaat.

Daarnaast worden Belgen gevraagd zich alleen naar Nederland te begeven indien dit strikt noodzakelijk is. Essentiële redenen zijn bijvoorbeeld werk in België, het ophalen van een kind bij een co-ouder in België en soortgelijke zaken.

Essentieel
Het moge duidelijk zijn dat tanken en boodschappen doen, maar ook bijvoorbeeld een toeristisch uitje op de fiets geen essentiële redenen zijn om de Belgische grens over te steken. De politie zal dit niet accepteren. Het staat de Belgische politiebeambte vrij te beoordelen of uw grensoversteek noodzakelijk is. Het advies van de gemeente Leudal is dan ook, indien men toch de grens over moet voor werk, een werkgeversverklaring mee te nemen. De Belgische politie controleert en handhaaft erg streng. Overtreders riskeren dan ook hoge boetes.

Reacties