Pieke Houben (Samen Verder) stopt als gemeenteraadslid

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Pieke Houben (Samen Verder) stopt als raadslid van de gemeente Leudal. Dat heeft fractieleider Michel Graef van de coalitiepartij vanmiddag laten weten.

In 2018 werd Houben voor de tweede keer verkozen als raadslid. Nu treedt hij halverwege de rit terug.

Organisatiebelangen
‘Binnen mijn nieuwe functie bij één van de grotere jeugd-GGZ aanbieders in onze provincie, is het naar mijn eigen inzicht niet wenselijk dat ik het raadslidmaatschap blijf vervullen. De aanzienlijke kans bestaat anders dat ik op zeker moment de organisatiebelangen en de visie op zorg van mijn werkgever verdedig tegen ambtenaren, wiens beleid ik ’s avonds moet bespreken in de gemeenteraad. Die twee petten laten zich in mijn optiek niet samen dragen’ zo liet Houben in een brief aan burgemeester Schmalschläger weten.

Incidenten
‘Ik wens de andere partijleden en raadsleden alle succes met het verder besturen van onze mooie gemeente. Hoewel het in de gemeenteraad naar mijn zin soms teveel over details en incidenten ging in plaats van over het grote verhaal en er bij tijden te hard op de man gespeeld werd en te zacht op de bal, was het raadslidmaatschap een mooie taak. Daarbij heb ik de opvatting en hoop dat de onderlinge verstandhouding, met enige uitglijders ten spijt, de laatste jaren toch verbeterd lijkt te zijn. Ik wens u als onze burgemeester, samen met de jongere garde in de raad, alle goeds in het verder voortzetten van dat proces’ zo besluit Houben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen