Eerste coronabesmetting in Leudal

Foto: Pixabay - TheDigitalArtis (CC0-Public Domain)

LEUDAL  – Ook in Leudal is nu iemand besmet geraakt met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Het gaat om een vrouw uit Roggel. Omdat er ook een besmetting is bijgekomen in Venlo komt het totale aantal in onze regio daarmee op drie.

Gisteren werd ook al een besmetting in Roermond bekend gemaakt.

Thuisisolatie
Van de patiënt uit de gemeente Leudal is de bron nog niet bekend. De patiënt is in thuisisolatie. De gezinsleden van de patiënt hebben geen verdachte klachten, maar ze blijven uit voorzorg thuis van werk en school. De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie de nieuwe patiënten contact hebben gehad. De contacten van de patiënt moeten hun temperatuur meten en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich verspreidt. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

Reacties