Prijsuitreiking Reflectionday op basisscholen in Grathem en Baexem

GRATHEM/BAEXEM – Woensdagochtend reikte wethouder Stan Backus prijzen uit aan leerlingen van basisscholen De Klink in Grathem en Harlekijn in Baexem. De leerlingen hadden meegedaan aan Refectionday.

Reflectionday maakt jonge kinderen bewust van hun eigen gedrag in het verkeer. Hoe kunnen ze beter opvallen, wanneer ze zich tijdens de donkere dagen op de weg begeven? Ruim 95 procent van de winterkleding is namelijk nog altijd veel te donker.De kinderen van deze basisscholen brachten daar zichtbaar verandering in.

Presentatie
Voorafgaand aan de start van Reflectionday werd op de basisscholen een presentatie gegeven om de kinderen te wijzen op het belang van hun zichtbaarheid in het verkeer. Aan alle deelnemers werden veiligheidshesjes verstrekt. Het wedstrijdelement gekoppeld aan Reflectionday, waarbij kinderen op foto konden laten zien hoe zij hun veiligheid in het verkeer vergroten, heeft ervoor gezorgd dat zowel leerlingen als ouders de actie niet snel zullen vergeten.

Prijzen
Sylvia van Schijndel van VanSchijndelAdvies (VSA): ‘Van 1 december tot 21 januari, 52 dagen lang, was het aan leerlingen, ouders en andere betrokkenen om vast te leggen op foto hoe zij zich zichtbaar maken in het verkeer. We hebben ontzettend veel inzendingen ontvangen. De meest opvallende zijn daarmee in de prijzen gevallen.’ Er werden individuele prijzen uitgereikt, maar in Grathem won een hele groep zelfs een cursus Segway rijden.

Bewust
Wethouder Backus: ‘Uit onderzoek blijkt dat onvoorzichtig of onoplettend verkeersgedrag steeds vaker de oorzaak is van ongevallen, of een verminderd gevoel van veiligheid. Te hard rijden, geen voorrang geven aan verkeer van rechts, telefoongebruik, onzichtbaarheid van fietsers en voetgangers zijn hier ook voorbeelden van. Met Reflectionday hopen we jonge kinderen bewust te maken van hun eigen gedrag in het verkeer en vooral wat ze zelf kunnen doen om hun veiligheid te vergroten.’ Reflectionday maakt onderdeel uit van de campagne ‘Samen goed op weg’  van de gemeente Leudal

Reacties

Cookieinstellingen