Veel optochten op zondag afgelast vanwege weersomstandigheden

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Zoals te verwachten viel gaan een aantal optochten in Leudal die voor zondag gepland stonden niet door.

De zware windstoten maken dat het in veel gevallen niet verantwoord is, zowel voor publiek als deelnemers, om de stoet door de dorpsstraten te laten trekken.

Alternatief
In Hunsel viel de beslissing gisteren al. Daar werd de optocht verplaatst naar carnavalsmaandag. Vandaag volgde het besluit om ook de optocht van Horn naar een later tijdstip te verschuiven. Bij de Sjaopsköp is gekozen voor de carnavalsdinsdag. Cv de Puinesjödders uit Ittervoort liet zondagochtend via Twitter weten dat de optocht als alternatief vanaf 14.11 uur door c.c. De Mortel zou trekken. In Neer hebben de Kwiebusse hun optocht, onder voorbehoud, naar de dinsdag om 13.00 verschoven. Ook in Haelen en Heibloem is inmiddels voor de dinsdagmiddag gekozen als alternatief.

Reacties