Samen bouwen aan bijenhotels

Foto: BCL

HAELEN – De bijen gaan binnenkort weer vliegen, op zoek naar voedsel en een plek om eitjes te leggen.

Bijen zijn, zoals je inmiddels wel weet, erg belangrijk voor onder meer de bestuiving van onze gewassen.

Nestjes
We kunnen de bijen een handje helpen om een plekje te vinden voor hun eitjes, door een bijenhotel te knutselen. Dit kun je vervolgens een mooi plekje geven in je tuin. Je ziet niet alleen de bijen in en uit vliegen, maar je kunt ook zien hoe de nestjes gevuld worden. Doe je mee? Je bent van harte welkom op vrijdag 28 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kosten hiervoor bedragen 5 euro per kind. Graag vooraf aanmelden via e-mail: [email protected], of telefonisch via 0475-49.70.10.

Reacties